Δευτέρα 26 Μαΐου 2008

Αυτη η α.......τεχνη Αρεια ρατσα.



Οι «Τάιμς» πρόσφατα δημοσίευσαν την αναζήτηση ενός εθελοντή πρόθυμου να πεθάνει για την τέχνη του «κακού παιδιού» της γερμανικής πολιτιστικής σκηνής, Γκεόργκ Σνάιντερ.

Πριν από ένα μήνα περίπου, μάθαμε ότι ο Guillermo Vargas Habacuc πήρε έναν αδέσποτο σκύλο από τον δρόμο, τον μετέφερε σε μια γκαλερί και τον έδεσε σε έναν τοίχο μέχρι να πεθάνει από δίψα και πείνα, μπροστά στους επισκέπτες.
Ο 39χρονος εικαστικός Σνάιντερ ψάχνει κάποιον ετοιμοθάνατο να περάσει τις τελευταίες ώρες του σε γκαλερί, όπου το κοινό θα θαυμάζει τον τρόπο που φωτίζεται η σάρκα ενός ανθρώπου που αγωνίζεται για την ύστατη πνοή.
Είχε αυτή την ιδέα από το 1996 και τώρα έχει προσλάβει έναν παθολόγο και έναν συλλέκτη τέχνης για να βρουν τον υποψήφιο.
Ωστόσο, πολιτικοί και επιμελητές εκθέσεων βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού σχετικά με τα σχέδια του Σνάιντερ και τα δυσδιάκριτα όρια της τέχνης.
Εκείνος, που έχει ασχοληθεί με τον θάνατο κατά το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του, εξηγεί: «Ο ετοιμοθάνατος θα καθορίσει εκ των προτέρων τα πάντα, θα αποτελέσει το απόλυτο κέντρο της προσοχής. Όλα θα γίνουν σε συνεννόηση με τους συγγενείς και το κοινό θα παρακολουθήσει τον θάνατο μέσα σε κατάλληλη ιδιωτική ατμόσφαιρα».
Ο Σνάιντερ αμφισβητεί ότι ο θάνατος είναι ήδη απομυθοποιημένος και πως ο στόχος του είναι να αποκαταστήσει τη χάρη του.

1 σχόλιο:

Laplace είπε...

ναι καλα,σιγα μην ειναι τεχνη αυτα..