Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2010

Παραμυθια για οπαδους........

Η φορολόγηση έχει νόημα όταν είναι λογική. Από ένα σημείο και πέρα, ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΚΙΝΗΤΡΟ. Αλλά το μήνυμα είναι ιδιο. Αυξήστε την φορολογία αρκετά και ο κόσμος ή δεν θα πίνει ή θα πίνει λαθραία (όπως καπνίζει λαθραία).
Κάθε φυλλάδα οικονομικών λέει ότι σε ύφεση ΜΕΙΩΝΕΙΣ ΦΟΡΟΥΣ. Ξέρω έχουμε χρέος. Πάρτε το απόφαση. Μερικοί παράγουν στην Ελλάδα, οι υπόλοιποι είναι κρατικοδίαιτοι, και οι ορδες των δημοσίων και δημοτικών υπαλλήλων είναι άνεργοι. ΜΗΝ μπείτε στο πειρασμό να σκοτώσετε αυτούς που παράγουν, θα μείνετε μόνο με τους υπόλοιπους.
Υπάρχουν ανίκανοι Δ Υπάλληλοι και άχρηστοι, το πρόβλημα με τις άλλες χώρες είναι ότι δεν μπορείς να τους διώξεις γιατί έχουν πολιτικό νταβατζή όπως και όλοι οι υπόλοιποι κάτοικοι της χώρας για τις υποθέσεις τους.
Υπάρχουν εφοριακοί πχ που τα πιάνουν αλλά και εφοριακοί που δέχονται εντολές να μην ελέγχουν τον Μήτσο ή τον Κίτσο, όπως και κάθε ιδιωτικός μισθωτός υπακούν στο αφεντικό.
Πρέπει να καταλάβουμε ότι όλη η χώρα είναι σάπια γιατί σάπιοι είμαστε εμείς.
Δεν πειράζουν το Δημόσιο γιατί το χρησιμοποιούν ως άλλοθι, είναι ο κακός δράκος του παραμυθιού.
Η έλλειψη πολιτικής βούλησης (ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ) για αλλαγές, γιατί οι αλλαγές πρέπει να αρχίσουν από τις τσέπες τους και από τα πορτοφόλια του κύκλου τους.
Άρα θα πρέπει όπως είπα να αρχίσουν από τις τσέπες τους τις τσέπες των αφεντικών τους και τις τσέπες των φίλων….δύσκολο οπότε απίθανο να γίνει…

Δεν υπάρχουν σχόλια: