Δευτέρα 12 Ιουλίου 2010

Dank Deutsch


Αυτοπροτάθηκε στην Εθνική, πήρε τον Τοπαλίδη μέσω βιογραφικού και ξεκίνησε. Στο πρώτο του παιχνίδι τρώει 5 από τη Φινλανδία, αρχίζει την εκκαθάριση, πείθει τον Ντέμη να γυρίσει στην Εθνική και σε ένα μήνα παίρνει 2-2 εκτός από τους Άγγλους, σε ένα ματς που μπορούσε να το κερδίσει. Ο απλός παρατηρητής κατάλαβε τότε ότι κάτι αλλάζει στην Εθνική.
Στην ξιπασμένη και νεόπλουτη με δανεικά ελληνική κοινωνία του 2004 κάποιος μιλάει για ηθική:Μετά τον θρίαμβο του 2004 αρνείται ευγενικά τη χορήγηση της ελληνικής ιθαγένειας, όπως αρνείται και να την αφήσει για την Εθνική Γερμανίας, στην οποία τον έχει καλέσει δημόσια να αναλάβει ο Franz Beckenbauer. «θα ήταν ανήθικο να αφήσω τώρα τους Έλληνες», λέει. Και αντί να γυρίσει στη Γερμανία να ετοιμάσει μια ομάδα για το Μουντιάλ του 2006 χωρίς προκριματικά, ή να εξαργυρώσει την επιτυχία με ένα μυθικό συμβόλαιο σε τριτοκοσμική χώρα, βολοδέρνει στην καθ΄ ημάς Ανατολή και χάνει την πρόκριση στις λεπτομέρειες και κυρίως επειδή έχασε στην Αλβανία την πρώτη αγωνιστική, με μια ντουζίνα χαμένες ευκαιρίες.
Ο …κανονικός βασιλιάς Όθωνας έφυγε στις 23/10/1862 αφού προηγουμένως είχαν εκδηλωθεί ανταρσίες. Όταν επέστρεψε εσπευσμένα από την περιοδεία του στις επαρχίες με το πλοίο Αμαλία στον Πειραιά έκανε μεταβολή και έφυγε μες τη νύχτα, δεν ξεμπάρκαρε να εξαντλήσει τίς πιθανότητες παραμονής του στη βασιλεία.
Ο δικός μας Όθωνας, ο Ρεχάγκελ,ήθελε να μείνει και έμεινε. Δραπέτευσε από την «Αγία Ελένη» που θέλαμε να τον στείλουμε και γύρισε για το ρέκβιεμ.
Μόνο που αυτό αργούσε 4 χρόνια.
Ενδιάμεσα θα οδηγήσει μια πολύ ανανεωμένη Εθνική στα γήπεδα της Αυστρίας για το ευρωπαϊκό του 2008 και μέσω Ουκρανίας θα πάει στο δικό του όμορφο Βατερλό, στη Νότια Αφρική, με την αρμάδα του Μέσι απέναντι του.
Απέναντι της θα παρατάξει μια ομάδα με 4 σέντερ μπακ, ταμπουρωμένη μεν, αλλά ποδοσφαιρική ομάδα, όχι ομάδα μπράβων της παραλιακής, ότι είχε μείνει από την «παλιά φρουρά» και κάποιους νέους που γουστάρει.
Στο 70¨θα πετάξει το μπουφάν στον πάγκο και θα πέσει μαχόμενος.


Σε ευχαριστω Γερμανέ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: