Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

Η πλατεία ήταν γεμάτη............





"Η τυραννία ενός ηγεμόνα σε μια ολιγαρχία δεν είναι τόσο επικίνδυνη για το κοινό καλό όσο η απάθεια των πολιτών σε μια δημοκρατία." Montesquieu (Γάλλος στοχαστής) | 1689-1755






Ιούλιος 1965 Ιούλιος 2011, τόσο μακριά αλλά και τόσο κοντά

1 σχόλιο:

Mary Ka είπε...

Η πλατεία ήταν γεμάτη χθες τη νύχτα. Συνθήματα κατά πολιτικών, κυβέρνησης και αστυνομικών αλλά, αφού ήμουν στην Λ. Αμαλίας μπροστά στη Βουλή, πολύ κοντά στη συμβολή με λ. Βασ. Σοφίας, μπορώ να πω ότι δεν υπήρχαν, τουλάχιστον μετά τις 22.00 εντός της διαδήλωσης αναρχικά στοιχεία, ή εάν υπήρχαν μπροστά-μπροστά, ήταν τόσο λίγα που δεν τα αντελήφθην.
Οπότε η περιγραφή σε καμμια περίπτωση δεν δικαιολογεί τα τόσα δακρυγόνα που έριξαν τα ΜΑΤ χθες μετά τις 22.00. Πνιγήκαμε στον καπνό. Μόλις πλησίαζε ο κόσμος με συνθήματα, αυτοί έριχναν για να μας διώξουν,αυτό έγινε αρκετές φορές, μέχρι που έριξαν και πάνω στην πλατεία δακρυγόνα.
Ηταν η πρώτη φορά που κατέβηκα στην πλατεία. Και θα πάω και σήμερα. Δεν είχα παέι ως τώρα γιατί πιστεύω ότι η συγκέντρωση εκεί είναι μία άσκηση μαζικότητας και συντονισμού για το λαό και μια δήλωση μαζικότητας για τους απέναντι. Το Μεσοπρόθεσμο θα περάσει, τίποτα δεν θα το εμποδίσει. Ομως δεν πρέπει να εφαρμοσθεί.