Τετάρτη 9 Ιανουαρίου 2008

Λευκαδα 2008 μ.χ. Αναμεταδοση απο το χωριο

Τα συρματοπλεγματα
Σκάροι πάλι με χρόνους με καιρούς πάλι δικιά μας θα είναι




Σκάροι: πρόταση μέλους Γ.Θερμού για έγκριση από Δ.Σ.



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΟΙΚΟΛΟΓΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣΙ.


Μελά 8 Κεντρική πλατείαΛευκάδα τηλ. 26450 22548 Λευκάδα 5 Ιαν. 2008


ΠΡΟΣ: Δήμαρχο ΛευκαδίωνΔήμαρχο ΕλλομένουΝομάρχη ΛευκάδαςΤοπικό Τύπο


ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ ΣΤΟΥΣ ΣΚΑΡΟΥΣ


ΚύριοιΕδώ και αρκετά χρόνια στο δάσος των Σκάρων, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως περιοχή ιδιαίτερου φυσικού κάλλους, συντελείται ένα έγκλημα με τραγικές συνέπειες για την περιοχή αυτή.


1. Στο πλέον ωραιότερο σημείο του δάσους εκεί όπου φύονται βελανιδιές, δρυς, ρουπάκια και άλλα σπάνια είδη δένδρων και θάμνων, έχουν στηθεί πρόχειρα μαντριά με άχρηστα υλικά, ξύλα και τσίγκους, χωρίς βεβαίως καμία άδεια.


2. Ο δρόμος που οδηγεί προς την περιοχή αυτή έχει κλείσει με επίσης πρόχειρες κατασκευές.


3. Σε διάφορα σημεία του δάσους έχουν τοποθετηθεί συρματοπλέγματα.


4. Ζώα (αγελάδες, γουρούνια, κατσίκια, πρόβατα) τα οποία ανήκουν σε τρεις ή τέσσερις κτηνοτρόφους, κυκλοφορούν χωρίς καμία επίβλεψη από την πλευρά των ιδιοκτητών, προς όλες τις κατευθύνσεις και φτάνουν μέχρι τις κατοικημένες περιοχές της Νικιάνας, του Περιγιαλίου, του Πλατυστόμου και του Αλέξανδρου καταστρέφοντας στο πέρασμά τους οτιδήποτε βλαστίζει, είτε πρόκειται για αυτοφυές, είτε για καλλιέργειες. Οι κάτοικοι των γύρω περιοχών βρίσκονται σε συνεχείς προστριβές με τους κτηνοτρόφους και η κατάσταση μέρα με την ημέρα οξύνεται.


5. Στην ευρύτερη περιοχή όπου έχουν στηθεί τα μαντριά και σε έκταση πολλών στρεμμάτων δεν φύεται απολύτως τίποτε. Οτιδήποτε πάει να βλαστήσει κατατρώγεται από τα ανεξέλεγκτα ζώα με αποτέλεσμα σε σύντομο χρόνο να καταστραφεί ολοκληρωτικά η χλωρίδα.Με όλες αυτές τις ανεξέλεγκτες και παράνομες ενέργειες, που τόσα χρόνια γίνονται με την ανοχή των αρχών, η περιοχή θα καταστραφεί ολοκληρωτικά.


Βρισκόμαστε στο σημείο «μηδέν» και γι΄ αυτό:Ζητάμε να επέμβουν άμεσα οι αρμόδιες αρχές ώστε να σταματήσει επιτέλους αυτό το έγκλημα, που πάνω από δέκα χρόνια συντελείται και να δρομολογηθούν ενέργειες για την αξιοποίηση του φυσικού τοπίου και την απόδοση του σε κοινή χρήση.
Αναρτήθηκε από RealArchitects στις 4:32 πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια: