Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2008

Αδερφια μην μαλωνετε.......




Χαρακτηριστικός είναι ο τίτλος της γερμανικής εφημερίδας «Frankfurter Rundschau»


«Ελληνας εναντίον Ελληνα» με υπότιτλο: «Η ελληνική κυβέρνηση έχει συχνά φασαρίες με τις Βρυξέλλες».
Όπως αναφέρουν μάλιστα, η «μονομαχία» των κκ. Δήμα και Σουφλιά απετέλεσε και αντικείμενο αρνητικού σχολιασμού στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που δεν έχει συνηθίσει να καβγαδίζουν δημόσια ένας κοινοτικός επίτροπος με έναν υπουργό, με τον οποίο μάλιστα έχει και την ίδια εθνικότητα..
Η κριτική που άσκησε ο κ. Δήμας για την περιβαλλοντική πολιτική στη χώρα μας εξόργισε τον κ. Σουφλιά, ο οποίος απάντησε με γραπτή ανακοίνωση επιπλήττοντας τον κοινοτικό επίτροπο.

Ο κ. Σουφλιάς τονίζει ότι ο επίτροπος δήλωσε πως η μόνη χώρα με την οποία δεν έχει επαφή είναι η Ελλάδα η οποία τον διόρισε ως εκπρόσωπό της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή και τον κατηγορεί ότι με τη συμπεριφορά του στερεί από τη χώρα μας την ελάχιστη βοήθεια που θα μπορούσε να έχει από τον επίτροπό της, διευκρινίζοντας ότι δεν εννοεί χατίρια ή ειδική μεταχείριση, αλλά καλόπιστη και αντικειμενική αντιμετώπιση.
Από την πλευρά του ο κ. Δήμας απαντά ότι οι αναφορές και η κριτική του,γίνονται με μοναδικό στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση των μεγάλων περιβαλλοντικών προβλημάτων της ΕΕ και βεβαίως της Ελλάδας με την επισήμανση:

«Είναι η πατρίδα μου».

Και μετά περιμένω να κάνουν κάτι για τα σκουπίδια που μας πνίγουν στο νησί Αυτοί και οι άλλοι δεν είναι καλοί να μοιράσουν σε δυο γαϊδούρια σανό,ρε που πλέξαμε
Το καλύτερο όμως είναι να μαθαίνουμε τα νέα από τους Γερμανούς.
Όπως παλιά ο μπάρμπα Σταθαντωνης άκουγε Ντοιτσε Βελε

Δεν υπάρχουν σχόλια: