Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017

Έρρωσθε & ευδαιμονείτε

 Πριν από ενάμιση εκατομμύριο χρόνια o hommo erectus σηκώνεται όρθιος και μπορεί να δει πάνω από την πυκνή βλάστηση τον εχθρό, δηλαδή την αντίπαλη ομάδα ή τα άγρια θηρία ! Αυτό το μεμονωμένο είδος επιβιώνει σε σχέση με τα αντίπαλα είδη.
Όταν ένα είδος ευδαιμονίζεται, γίνεται ευάλωτο σε κινδύνους και επιθέσεις. Τα είδη που έμαθαν να ζουν γύρω από τη φωτιά και το καψαλισμένο ζαρκάδι δύσκολα θα σηκωθούν να πολεμήσουν με το απροσδόκητο !

Όμως, ανάμεσά τους, κάποιοι έχουν το χρίσμα της επιβίωσης. Έχουν τον αγιασμό της επίγνωσης καθώς τους δόθηκε το ειδικό χάρισμα !Αυτοί δεν καλόμαθαν στη ζεστή σπηλιά, δεν περνούσαν τη ζωή τους με συζυγικά φιλιά και κοψίδια βίσωναΑυτοί ανησυχούσαν και κατέβαζαν συνέχεια ιδέες που τους έκαναν γραφικούς στα μάτια των ευδαιμονισμένων.

Καθώς οι συμπαντικοί νόμοι εκπληρώνονται, οι ανήσυχοι θα επιβιώσουν μέσα στο κράτος των παλαιών ήσυχων !
Ο βασικός νόμος της βιολογικής επιβίωσης και εξέλιξης προβλέπει, πως όταν ένα είδος δεν ωφελεί πλέον το ευρύτερο οικοσύστημα, τότε διαταράσσεται η ισορροπία του, ώστε από αυτό το είδος να εναπομείνουν μόνο τα ικανά άτομα για εξέλιξη !
.
.

Δεν υπάρχουν σχόλια: