Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2009

Καλημερα Ελλαδα



«Η Ελλάδα ψήφισε για αλλαγή» λέει ο γερμανικός Spiegel, του οποίου τρία από τα τέσσερα πρώτα θέματα διεθνούς ειδησεογραφίας το βράδυ της Κυριακής αφορούσαν τις ελληνικές εκλογές. «Κάτω από την πίεσης της οικονομικής κρίσης, υψηλού δανεισμού και ελλείμματος, η νίκη των Σοσιαλιστών θεωρείτο σίγουρη» γράφει, τονίζοντας ότι η προκήρυξη πρόωρων εκλογών έγινε μία περίοδο που «το ένα σκάνδαλο ακολουθούσε το άλλο».

Για αλλαγή εξουσίας και καθαρή νίκη του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο και το ARD, ένα από τα δύο μεγαλύτερα τηλεοπτικά δίκτυα της Γερμανίας. Χαρακτηρίζει αναμενόμενο το αποτέλεσμα, έπειτα από «αρκετά σκάνδαλα» και μετά τα «τεράστια δημόσια χρέη».


H οικογενειοκρατία στην Ελλάδα είναι η μετεξέλιξη του κοτσαμπασισμού.
Γόνοι που στερούνται φαντασίας, αυτογνωσίας και επίγνωσης, γόνοι ανειλικρινείς με τον εαυτό τους και με την κοινωνία, γόνοι απλώς συνεχιστές της οικογενειακής ή κομματικής δυναστείας, γόνοι που όταν έπρεπε δεν άρθρωσαν τα όχι που έπρεπε – σε νεαρή ηλικία γίνεται αυτό – , γόνοι που υπ έταξαν τα θέλω τους στα θέλω της μητέρας, της βασιλομήτορος, του πατέρα, του θείου.
Στο ίδιο έργο θεατές

Δεν υπάρχουν σχόλια: